Hangi WordPress eklentileri olmazsa olmazınız, biraz ne yapmak istediğinizle alakalı. Örneğin bir blog sahibi olmak istiyorsanız yoğun eklenti kurulumu hem bloğu yavaşlatacak hem de eklentilerin her biri güvenlik açığına sebep olabilecektir. Ya da kod bilginiz olmadığını, ya da kod yazmadan bir takım sistemler inşa etmek istiyorsanız mecburen bir ya da birçok eklentiye ihtiyacınız olabilmektedir.

ApimBenim olarak geliştireceğiniz projelerinize uygun olarak yüksek performansla kullanabileceğiniz wordpress eklentileri zincirini derlemeye çalıştık:

Başlayalım mı?

Blog Siteleri

Bloglarda sohbet tagları, kullanıcılar ve yorumlar olarak 3 temel düzeyde alan yönetebilmeniz gerekir. Temel düzey wordpress becerisi ile kod yazmadan kolaylıkla ilk iki seçeneği kolaylıkla kurabilirsiniz. WordPress paketi içerisinde sisteme kurulu halde sahip oluyorsunuz zaten. Ancak kullanıcı, yetkiler izinler ya da gruplar devreye girince işler biraz komplike olabilir.

Bu yüzden kaliteli bir kullanıcı yönetimi eklentisine ihtiyacınız var. WordPress pazarında Ücretsiz olarak bulabileceğiniz Members – Membership & User Role Editor Plugin, kullanıcı yetki rol konusunda birçok ihtiyacınızı karşılayacak bir eklenti. Yeni kullanıcı rolleri kolaylıkla istenen opsiyonlar tanımlanarak oluşturulabilmektedir.

wordpress eklentileri

Blog tasarımında öncelik performans ve güvenlik olduğundan ikinci aşamada güvenliği en azından optimum seviyeye çıkarmanız siteniz için iyi olabilir. Site güvenliği denince akla ilk olarak donanımsal güvenlik öğeleri gelse de, bir WAF(Web Aplication Firewall) güvenlik ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılar. Wordfence Security, sitenize üst düzey korumayı sağlayacaktır. Her ne kadar WAF, temel düzeyde güvenlik opsiyonlarını sağlasa da, donanımsal güvenliğe önem veren hosting firmaları ile çalışmanızı önemle tavsiye ederiz.

Blog sayfalarında başlıca kullanmanız gereken eklentileri minimumda tutarak güvenliğinizi arttırdığınızı hatırlatırız.

e-Ticaret Siteleri

e-Ticaret dendiğinde işin içinde wordpress varsa WooCommerce, bir kural gibi çalışmaktadır. Alternatif e-Ticaret altyapıları da olmasına rağmen pazarın lideri olma özelliğini kimseye kaptırmaya niyeti olmayan woocommerce, kullanıcılarına temel e-Ticarette olmassa olmazların tümünü sağlamaktadır. WordPress.com tarafından Jetpack, mevcut eksiklikleri de tamamlamaktadır.

Wordpress Eklentileri

Tek eksiği sanal posları bağlamak olan WooCommerce sistemlerini kredi kartı ile ödeme opsiyonu ile kullanmak istemiyorsanız tüm kullanmanız gereken eklentiler bunlardır.(ApimBenim kullanıcılarına sanal pos eklentisini ücretsiz olarak temin etmektedir.)

Kurumsal Siteler

Firmalar için kurumsal web siteleri tasarlayacaksanız, yine yeniden herkesin birinci düzey ihtiyacı performans olduğundan minimum düzeyde eklenti ile işi bitirmeniz yarar sağlayacaktır.

Aramalarda üst düzeyde çıkma, hızlı çalışma, sade ve “albenili” opsiyonlarının tümüne sahip olmak görsel öğeleri vurgulamak ve çok çeşitli derleme imkanlarına kod yazmadan kavuşmak istiyorsanız Elementor sizin eklentinizdir. Aslında en temizi hiç bir eklentiye ihtiyaç duymadan “işi temada bitirmek” değerlendirebileceğiniz farklı bir seçenektir.