Bir web sitesi çalıştırmak muazzam bir sorumluluktur. Tasarımın yanı sıra, içerik geliştirme, güvenlik, bakım ve pazarlama konularına da odaklanmak zorundasınız. Tek bir kişi küçük WordPress projeleri için tüm bu yönleri ele alabilir iken, daha büyük web siteleri gerektirir Daha iyi verimlilik ve verimlilik için bir ekip. En güçlü içerik yönetim sistemlerinden biri olan WordPress’in yerleşik bir kullanıcı yönetim sistemi vardır. doğrudan gösterge tablosundan alınabilir. Burada, yeni kullanıcıları blogunuza davet edebilir ve kendi rollerini atayabilirsiniz.

WordPress ekibinizi oluşturmaya başlamak için kontrol panelinize> Kullanıcılar> Yeni Ekle’ye gidin.“Yeni Kullanıcı Ekle” sayfasına, üst çubuk> Yeni> Kullanıcı ile de erişilebilir.

Kullanıcı rolleri, WordPress ortamında iki ana amaca hizmet eder. İlk olarak, kullanıcıların ekibin geri kalanıyla tanışmasına yardımcı olurlar. Başkalarının rollerini bilerek, kullanıcılar, kiminle iletişim kuracaklarını bilerek, arızalı eklentiler, yeni içerik gönderimleri, vb. Gibi zorluklarla karşılaşırlar.

Ek olarak, kullanıcı rollerinin sitenizde yapabilecekleri ve yapamayacakları şeyler konusunda çeşitli izinleri vardır. Varsayılan olarak, beş farklı kullanıcı rolü vardır:

  1. Abone – Bu kullanıcılar WordPress’te en düşük izinlere sahiptir. Kontrol paneline erişebilmelerine rağmen, yalnızca profillerini güncelleyebilir ve şifrelerini değiştirebilirler. Ayrıca, okuyucular sitenizde herhangi bir şey yapmadan önce kayıt olmalarını zorunlu tutarsanız, yararlı olabilecek özel içeriğe erişim izni verilebilir.
  2. Katkıda Bulunan – Bir katkı yazarı yazabilir, düzenleyebilir ve kaydedebilir. Onaylanmamış yorumları da okuyabilirler, ancak onaylayamaz veya silemezler. Ancak, yazılarını bir yazı yazmadan yayınlayamazlar. Ayrıca makaleleri için ekleri yükleyemezler.
  3. Yazar – Katkıda bulunanların aksine, yazarların yayınlarını istedikleri zaman yayınlama veya silme yetkisi vardır. Ayrıca gönderileri için yeni etiketler de belirleyebilirler. Ancak, yayınları yayınlarken yeni kategoriler oluşturamazlar. Yalnızca bir yönetici editörü tarafından belirlenen mevcut kategorilerden birini seçebilirler.
  4. Editör –Editörler, WordPress’te içerikle ilgili tüm aktiviteler üzerinde tam kontrole sahiptir. Diğer kullanıcıların mesajlarını yazabilir, yayınlayabilir, düzenleyebilir ve silebilir, ayrıca ılımlı yorumlar yapabilirler.
  5. Yönetici – Son olarak, yöneticilerin WordPress kontrol panelindeki her şeye erişimi vardır. İçeriği yönetebilir, yeni eklentiler yükleyebilir, web sitesinin temasını değiştirebilir, yeni kullanıcılar ekleyebilirler.

Varsayılan kullanıcı rollerini düzenleyemediğinizi veya olmadan yeni yenilerini ekleyemeyeceğinizi unutmayın. Kullanıcı Rolü Editör. Birçok editör eklentisi mevcutken bizim tavsiyemiz Members – Membership & User Role Editor Plugin dir.

Doğrudan WordPress ‘eklenti kitaplığından indirilebilen ücretsiz bir eklentidir. Kullanıcı Rolü Düzenleyicisi’ni kullanmak için, Kontrol Paneli> Kullanıcılar> Kullanıcı Rolü Düzenleyicinize gidin.

İzinleri değiştirmeye başlamak için, açılır menüden düzenlemek istediğiniz kullanıcı rolünü seçin ve aşağıdaki listeyi inceleyin. İzinlerin, sayfalar, yayınlar, eklentiler ve temalar gibi farklı WordPress öğelerini ilişkilendiren gruplar halinde düzenlendiğini unutmayın. Belirli bir grubu seçebilir veya her şeyi aynı anda görüntülemek için “Tümü” seçeneğini belirleyebilirsiniz.

Listelenen izinler tamamen açıklayıcı olsa da, “Kullanıcı tarafından okunabilir formda yetenekleri göster” i tıklatarak okunabilirliği artırabilirsiniz. Ayrıca, izinleri bulmak için “Hızlı Filtre” alanına herhangi bir anahtar sözcük girebilirsiniz. Bir kullanıcı rolü vermek istediğiniz izinleri seçtikten sonra, değişikliklerinizi kaydetmek için “Güncelle” yi tıklamayı unutmayın.